Bartzis PharmacyΔίκτυο

Το εσωτερικό δίκτυο αποτελείται από δύο εξυπηρετητές δικτύου (server) ο ένας εκ των οποίων διατηρεί 3 εικονικούς εξυπηρετητές (virtual machines), τρείς διακομιστές (switch), ένα δρομολογητή (router) και 3 modem, πέντε κάμερες παρακολούθησης, έξι εκτυπωτές και δεκατρία τερματικά υπολογιστικά συστήματα, καθώς επίσης κάποια ασύρματα Access Point και φορητά τερματικά. Υπάρχει άμεση δυνατότητα προσθήκης δικτυακών συσκευών στο σύστημα χωρίς την απαραίτητη ρύθμιση τους και χωρίς την ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου μέχρι τον μέγιστο συνολικό αριθμό των εξηντατεσσάρων συσκευών.

Υπάρχει πλήρης πρόσβαση στο διαδίκτυο από την εσωτερική πλευρά του δικτύου μέσω του δρομολογητή δικτύου η οποία εξετάζεται από το τείχος προστασίας και κατανέμεται αυτόματα από το δρομολογητή στις 3 γραμμές Internet της εταιρίας (Load balancing & failover). Για την καλύτερη προστασία καθώς επίσης και για οικονομικούς λόγους όλα τα μηχανήματα του δικτύου χρησιμοποιούν την ίδια διαδικτυακή διεύθυνση, η οποία όμως πρέπει απαραίτητα να είναι στατική. Αυτή είναι μια προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία των ασφαλών καναλιών επικοινωνίας τα οποία είναι ενεργοποιημένα στο δρομολογητή με απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Υπηρεσίες

Οι εξυπηρετητές δικτύου είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχονται στους χρήστες από το δίκτυο. Η εφαρμογή μηχανοργάνωσης είναι εγκατεστημένη σε έναν εξυπηρετητή εξ' ολοκλήρου, ο οποίος έχει και τη δυνατότητα να αποθηκεύει σε δικτυακούς σκληρούς δίσκους ασφαλή αντίγραφα (backup). Ο δεύτερος εξυπηρετητής διατηρεί 3 εικονικούς εξυπηρετητές οι οποίοι εκτελούν διαφορετικές εργασίες στο δίκτυο.

Ο πρώτος παρέχει χώρο στο δίκτυο για την αποθήκευση δεδομένων από τους χρήστες, όπως έγγραφα και άλλα αρχεία με έλεγχο των δικαιωμάτων πρόσβασης, αυτόματες διαδικασίες backup, αντιβιοτικό (antivirus). Επίσης τρέχει και υπηρείες μετάφρασης δικτυακών ονομάτων (DNS & WINS) για τη σωστή λειτουργία κάποιων άλλων υπηρεσιών και καλύτερη απόδοση του διαδικτύου.

Ο δεύτερος εικονικός εξυπηρετητής εκτελεί υπηρεσίες δικτυακών εφαρμογών που χρησιμοποιούνται εσωτερικά στην εταιρία, όπως κάποια προγράμματα παραγγελιών, αποθήκης και ταμείων. Κομμάτι των υπηρεσιών αυτών είναι η διατήρηση βάσης δεδομένων με αυτοματοποιημένα συστήματα backup και άλλες δευτερεύουσες υπηρεσίες απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία αυτών των προγραμμάτων.

Τέλος, ο τρίτος εικονικός εξυπηρετητής, είναι εξυπηρετητής ελέγχου και διαχείρισης του δικτύου (Network Management System). Ο εξυπηρετητής αυτός τρέχει υπηρεσίες όπως την καταγραφή συμβάντων του δικτύου (logs) από όλα τα συστήματα και την αποστολή των σημαντικών στοιχείων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαχειριστή, ένα πρόγραμμα παραγωγής και ελέγχου διαγραμμάτων για την εύκολη και σωστή παρακολούθηση του δικτύου, συστήματα αποστολής email και αυτοματοποιημένης μαζικής διαχείρισης συστημάτων.

Ο κεντρικός δρομολογητής του δικτύου εκτελεί τις υπόλοιπες απαραίτητες υπηρεσίες για τη σωστή λειτουργία του δικτύου όπως διευθυνσιοδότηση μηχανημάτων, ασφάλιση του δικτύου με έξυπνο τείχος προστασίας, ενεργοποίηση κρυπτογραφημένων τούνελ με εξωτερικούς παράγοντες που χρειάζονται πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο (Virtual Private Network) και άλλες.

Ο εξοπλισμός που έχει επιλεχθεί για το δίκτυο είναι:

 • 3 ADSL Modem
 • 1 Δρομολογητής Cisco Router 3845
 • 2 Διακομιστές HP 2510 Procurve 24-port (100Mbit)
 • 1 Διακομιστής Level One 16-port (1Gbit)
 • 1 Εξυπηρετητής μηχανογράφησης HP ML350 G5
 • 1 Εξυπηρετητής δικτύου HP ML110 G4
 • 1 Σύστημα δικτυακών δίσκων (NAS)
 • 2 Access-point
 • 6 Εκτυπωτές (4 HP & 2 Samsung)
 • 5 Κάμερες IP
 • 13 Tερματικά
 • 2 Φορητά τερματικά (αποθήκη)
 • 1 Rack 36U
 • 1 Οργανωτής καλωδίων για rack
 • 1 UPS 2KVA

Η Εταιρια

Η IDnet είναι μια εταιρία που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς πληροφορικής. Αναλαμβάνουμε πλήρως τη μελέτη, υλοποίηση και συντήρηση δικτυακών εγκαταστάσεων, το σχεδιασμό και τη φιλοξενία ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων καθώς επίσης και τη δημιουργία μηχανογραφικών λύσεων βάσει των απαιτήσεων της εταιρίας σας.

Στοιχεια Επικοινωνιας

 Παπαγιαννοπούλου 170
    19400, Κορωπί - Αττική
 Τηλ.: +30 210 89 47 870
   Κιν.: +30 693 26 50 840
 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Ιστοσελίδα: https://www.idnet.gr

Εικονες

Ενημερωτικα Δελτια